GINOP-1.2.1-14-2014

A kedvezményezett neve: Jármű Zrt.
A projekt címe: Komplex innovációs kapacitásfejlesztés a Jármű Zrt-nél

A szerződött támogatás összege: 198 915 654 Ft, azaz százkilencvennyolcmillió-kilencszáztizenötezer-hatszázötvennégy forint.

A támogatás mértéke: 50%

A projekt befejezési dátuma: 2017.07.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00805

Komplex innovációs kapacitásfejlesztés a Jármű Zrt-nél

A folyamatos piacbővülés által generált keresletnövekedés kielégítése indukálja a kapacitásbővítést, géppark modernizációt. Társaságunknak, a vevők által támasztott szigorú elvárás rendszernek a piaci pozíció megtartása, a rendelésállomány növelése érdekében meg kell felelnie. A termékpiacunk növekedése az új termékek bevezetését eredményező fejlesztői potenciál gyarapodását, gyártási és raktározási kapacitás bővítését indukálja. Többszörösen auditált gyártási tevékenységünk, gyártási kapacitás tervszerű növelése megalapozta a vevőink magas minőségben történő pontos kiszolgálását.

Az automatizált eloxáló gyártósorral a társaság nagyméretű, homogén védőréteggel bevont alumínium profilok gyártását tudjuk megvalósítani. A fejlesztés eredményeként termékszortimentünket bővítve tudunk vonatgyártó megrendelőinknek komplex profilrendszereket szállítani. Beszállítói potenciálunk a fejlesztés eredményeképpen nő, feldolgozottsági fok javul. A nagyméretű kezelt profilokkal komplex ülés és poggyásztartó rendszereket tudunk beszállítani megrendelőinkhez. Termelési láncunk kibővül, teljes beépítési szortimentet szállíthatunk. Fejlesztéssel képesek leszünk havi 50 tonna magas minőségben eloxált alumínium profilt előállítani, amelynek lehetősége nem állt rendelkezésre társaságunknál. Magyarországon egyedülálló módon tudunk a fejlesztés megvalósulásával hosszú és bonyolult formavilágú alumínium profilokat felület kezelni, védőréteget, színezést kialakítani.

A fejlesztés 1300 m2 hasznos területtel bővítette a jelenlegi épületeinket, automatizált eloxáló gyártósorral növelte telephelyünk termelő kapacitását, hozzájárult 20 fő munkavállaló foglalkoztatásához. A Jármű Zrt. elkötelezett a fenntartható fejlődés és a környezettudatos gazdálkodás fenntartásában. Fontosnak tartjuk a megújuló energiaforrások alkalmazását, ezért 20 db napkollektort tartalmazó hőtermelő rendszert telepítettünk. Reméljük fejlesztésünk több vállalkozás számára is példa értékű lehet, ezáltal újabb beruházásokat generálunk. Így térségi szinten is hozzájárulunk a foglalkoztatottság növeléséhez, Tiszavasvári fejlődéséhez. Külön köszönettel tartozunk Tiszavasvári Önkormányzatának és intézményeinek Társaságunk számára nyújtott konstruktív segítségükért.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A 198,92 millió forint európai uniós támogatás segítségével 397,83 millió forintos beruházás jött létre. A beruházásnak köszönhetően a vállalat 151 darab munkahelyet tud megőrizni, és további 20 darab új munkahelyet teremt.

GINOP-1.2.1-14-2014

Termelési kapacitás proaktív fejlesztése Tiszavasváriban

A Jármű Zrt. elkötelezett a fenntartható fejlődés és a környezettudatos gazdálkodás fenntartásában. A fejlesztés keretében eszközbeszerzést valósítottunk meg, mely a főtevékenységünk végrehajtásában növeli cégünk versenyképességét, elősegíti modernizációját, valamint hozzájárul a jövedelemteremtő képességünk növeléséhez, melyek által a tervszerinti árbevétel-növekedést elérhetjük.

Műszaki és gazdaságossági szempontokat figyelembe véve választottuk ki a kapacitásbővítést biztosító berendezéseket. Gépipari fejlesztés valósult meg, a teljes technológiai sor bővült, a CNC automata hajlító berendezés és a vízvágó berendezés a fémmegmunkálást, hajlítást, vágást biztosítja a profilmegmunkálások során. A körvibrátor és a szemcseszóró berendezés a felületek előkészítését gépesíti.

Projekt események

2015. szeptember

A Jármű Zrt megkezdte a „GINOP-1.2.1-14-2014-00911” számú, „Termelési kapacitás proaktív fejlesztése Tiszavasváriban” elnevezésű pályázatának megvalósítását.
A projekt során automatizált gépsor kerül beszerzésre (célgépekkel) hatékony fémmegmunkálást és felületkezelést biztosítva.

A 122 955 376 Ft összértékű projekt 61 477 688 Ft támogatással valósul meg.

2016. április

A Jármű Zrt befejezte a „GINOP-1.2.1-14-2014-00911” számú, „Termelési kapacitás proaktív fejlesztése Tiszavasváriban” elnevezésű pályázatának megvalósítását.
A F80 TMRE-4000 hajlító berendezés beszerzésével a jelenlegi géppark 0-ról 1-re bővült. Alumínium profilok, csövek hajlító és vágó műveleteit lehet hatékonyan elvégezni a berendezéssel. Fontos paraméter a nagyméretű, akár 6 m-es profilok megmunkálásának a biztosítása. A vízvágó berendezés CNC vezérelt SmartJet Lite vízsugárvágással alumínium lemezekből tetszőleges alakú szerelési elemeket állít elő.
A beruházás után Tiszavasváriban is tudunk alumíniumlemezeket megmunkálni.
A Trowal körvibrátorok univerzális koptató-berendezések, sokféle munkadarabhoz és megmunkálási feladathoz alkalmasak.
Alkalmazási területük az erőteljes sorjátlanítástól és él lekerekítéstől egészen a rendkívül érzékeny munkadarabok magas fényű polírozásáig, azaz a durva-előcsiszolástól a galvanizálható felületek előállításáig.
Új technológiai elem a hidraulikus prés automatikus visszaállással, amellyel tovább bővültek a gyártáshoz kapcsolódó fémmegmunkálási lehetőségeink.

Megvalósított projektünk a főtevékenységünk végrehajtásában növeli cégünk versenyképességét, elősegíti modernizációját, valamint hozzájárul a jövedelemteremtő képességünk növeléséhez.

TERVEZETT FEJLESZTÉSEINK

2017. évben a meglévő gyártási programok volumenének további növelésével kell kalkulálnunk, illetve új gyártási programokba szükséges rendszerintegrátori partnerként beszállítanunk. Terveink szerint termékpalettánk bővül, új eljárással ragasztott üvegű ablakszerkezetek, rozsdamentes design acéltermékek gyártására kell felkészülnünk..

2017-2018. években az innováció, a kutatás-fejlesztés, a labor diagnosztika erőteljes szerephez jut társaságunknál. Az új szabványok miatt a magas hozzáadott értékű és feldolgozottsági fokú alkatrészek, anyagok kerülnek beépítésre. A gyártási technológiai fejlesztéssel az eloxálási eljárást modernizáljuk, tovább javítva termékeink műszaki színvonalát.

Jövőbeli fejlesztéseink további termelő eszközök beszezéseire, kutatás – fejlesztési projektek megvalósítására, valamint megújuló energia felhasználás növelésére irányulnak.

Célunk, hogy ésszerű ráfordítások mellett, hatékony, versenyképes, hosszú távú és biztonságos, a vevői igényeket kielégítő és a partneri elégedettséget növelő, a jogi és környezetvédelmi szempontokat figyelembe vevő, magas színvonalú szolgáltatást nyújtsunk minden megrendelőnknek.

HIRDETMÉNY

TÁMOP-2.3.3/A-09/2-2009-0320 projekt azonosítójú pályázathoz tartozó közbeszerzési eljárásban megkötött szerződés megtekintéséhez kattintson ide

PÁLYÁZATOK

A Járműszerelvényt Gyártó Zrt. 2013-ban az ÉAOP-1.1.1/D-12
pályázaton támogatást nyert.

Projekt események

2014. február
A tervezett határidőben, 2014.02.27-én befejeződtek az Ipartelep fejlesztésünk – II. jelű gyártócsarnokunk építési munkálatai Tiszavasváriban. A generálkivitelező készre jelentését követően, sikeres műszaki átadás-átvételi eljárás során vette birtokba a Jármű Zrt. az új gyártócsarnokot. Elkezdődött a használatba vételi eljárás.

A fejlesztés 1516,42 m2 hasznos területtel bővítette a jelenlegi épületeinket, 30%-kal gyártókapacitásunkat, hozzájárult 25 fő munkavállaló foglalkoztatásához a fenntartási időszak végére.

Az átadást követő termelési értekezleten társaságunk műszaki igazgatója tájékoztatót adott a beruházásról. Kiemelte, a projekt megvalósítása a tervek szerint történt, a létesítmény magas minőségben készült el. A termelési feladatok növekedése a termelésszervezésen keresztül a dolgozói állomány optimálisabb munkaszervezését, funkcionális szervezeti struktúra kialakítását követeli meg. Mindezen tevékenységek közben szigorú minőségi és időbeli előírásoknak, céloknak is meg kell felelni.

A környezeti munkacsoport workshop keretében dolgozta fel a környezettudatos menedzsment eszközök alkalmazásának módszertanát.

2014. január
A Jármű Zrt. HR területtel kibővített projektértekezletet tartott Tiszavasváriban, amelyre a generálkivitelező NYAK-ÉP Kft. vezető munkatársai is meghívásra kerültek. A kivitelezés a szerződött generálkivitelezővel zökkenőmentesen halad, az építési munkák után a gépészeti és elektromos, valamint a belső építészeti munkák kivitelezése a tervezett ütem szerint realizálódik.

A termelési feladatok növekedése a termelésszervezésen keresztül a dolgozói állomány optimálisabb munkaszervezését, funkcionális szervezeti struktúra kialakítását követeli meg. Társaságunk műszaki és gazdasági szakemberei közösen dolgoznak a működési hatékonyság növelése, az önálló divízió megteremtése érdekében. 

2013. december
Társaságunk menedzsmentje évzáró rendezvényen adott tájékoztatást a beruházásról társaságunk dolgozóinak. A hatékony működésének elengedhetetlen feltétele a színvonalas személyi és tárgyi feltételek biztosítása. A munkatársak kiemelkedő teljesítménye mellett a racionális és eredményes gazdálkodás, a fejlesztések és a magas termékminőség biztosítja a Jármű Zrt. hosszú távú piaci jelenlétét. A társaságnál a környezetvédelem kiemelt szerepe mellett a zöldenergia felhasználás növelése is cél, amelyet jól szemléltet a projekt megvalósítás során vállalt, december hónapban telepített 18 kW teljesítményű napelem rendszer. Tiszavasvári telephelyen a beruházással összhangban a környezettudatos termelés jön létre, amelynek eredményei biztosítják a környezeti fenntarthatóság, a fenntartható fejlődés követelményeinek teljesítését. 

2013. november
A Jármű Zrt. vezető munkatársai a helyszínen megtekintették a folyó beruházást. A kivitelezés a tervezett ütemben halad, az új üzemegységet a tervezett határidőben átadják. A bejárást követő megbeszélésen megerősítésre került a környezeti munkacsoport által megfogalmazott elvárás rendszer. Az előállításához szükséges technológia kiválasztásánál a gazdasági szempontok mellet figyelembe vesszük a környezetvédelmi jellegű feladatok és tevékenységek egyre bővülő számát, egyáltalán a környezetvédelmi iparág folyamatos és várhatóan egyre dinamikusabb hazai fejlődését az uniós normák meghonosítása és az EU jogharmonizáció fényében. A pazarló gyártási megoldások, az energia-racionalizálás, a környezetszennyezés, az életminőség rontása révén mindannyiunk problémája. Olyan gyártási rendszereket és termékkört alakítunk ki, amely meggyorsítja e folyamatok elvégzését racionalizált költségekkel, valamint a termék úgy funkciójában, mint szerkezetében kielégíti az EU által megkövetelt energiatakarékos, biztonsági, ergonómiai követelményeket a termékkel szemben, valamint megfelel az új vonatalkatrész minőségi elvárásoknak is. A felhasznált alapanyagok környezetkímélők, így fejlesztésünk segít a jelenlegi állapotok folyamatos javításán, hozzájárul a környezetterhelések csökkentéséhez és ezáltal az egészségesebb környezet megteremtéséhez is.

2013. szeptember
Társaságunk központjában vezetői értekezlet tekintette át a projekt mérföldköveit és vállalásait. Az értekezleten kiemelésre került: a projekt kiterjed a környezeti, természeti, fenntarthatósági ismeretek bővítésére is, amelynek keretében környezettudatos menedzsment eszközök alkalmazása kerül bevezetésre. Munkacsoport alakult a hulladékminimalizálás, energiaracionalizálás és szennyezés-megelőzés, tisztább technológiák alkalmazása; dolgozók képzése, ösztönzése a környezet és egészségkímélő magatartásra részcélok elérése érdekében. 

2013. augusztus
A tervezett határidőben, 2013.08.01-én megkezdődtek az Ipartelep fejlesztésünk – II. jelű gyártócsarnokunk építési munkálatai Tiszavasváriban. Szeptember végig a földmunkák, az alapozás, a csarnok tartószerkezete az eredeti ütemezés szerint elkészült. A munkálatok jó ütemben haladnak, a befejezés időpontja terveink szerint nem változik.
Projektünkhöz kapcsolódva, eszközparkunk JSL-20AB típusú CNC esztergagép üzembe helyezésével bővült. 

2013. július
ÉARFÜ Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.-vel társaságunk megkötötte a támogatási szerződést. Ipartelep fejlesztésünk – II. jelű gyártócsarnokunk építési engedélye 2013. július 11-én jogerőre emelkedett. 
Helyszíni bejárással és kooperációs egyeztetéssel megkezdődött a kivitelezés munkák előkészítése. Az építkezés várhatóan 2013. augusztus elején kezdődik, 2014. február végén fejeződik be. Fontosnak tartjuk a megújuló energiaforrások alkalmazását, ezért a beruházás során 16,8 kW-os napelem rendszert telepítünk. 
 
2013. június
Az építési beruházásunkhoz az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Ipartelep fejlesztés – gyártócsarnok építés Tiszavasváriban a Jármű Zrt. Beruházásában” című, ÉAOP-1.1.1/D-12 jelű pályázattal 100 millió Ft vissza nem térítendő állami támogatásban részesültünk.
 
 
2013. március
Társaságunk menedzsmentje kihelyezett ülésen értékelte a beruházás előkészítési munkálatait. Az előkészítés megfelelő ütemben halad, a tervek szerint 2013 augusztusában elkezdődik a kivitelezés. A fejlesztés eredményeként tudjuk a korábban gyártott termékek mellett, termelési volumen bővülésével járó gyártási tevékenységet folytatni. Ennek érdekében új termelő eszközök – precíziós CNC esztergagép és marógép – beszerzését, célszerszámok megvásárlását határoztuk el.
 
2012. december
Társaságunk folytatja a telephelyének bővítését Tiszavasváriban. A tervezett beruházás célja a gyártási kapacitás termékkört bővítő növelése, termelési-logisztikai folyamatok racionalizációja, üzemi hatékonyság növelése. Az építési beruházás tervei elkészültek, megkezdődött az engedélyezési eljárás. A közel 210 millió Ft értékű beruházás megvalósításához vissza nem térítendő támogatásra nyújtottunk be pályázatot.
 
 

A beruházás fotógalériájának megtekintéséhez kattintson ide.
 

A Járműszerelvényt Gyártó Zrt. 2011-ben a GOP-2.1.1-10/B
pályázaton támogatást nyert.

Projekt adatok

Pályázat száma: GOP-2.1.1-10/B-2010-0092
A projekt címe:
A Jármű Zrt. tiszavasvári telephelyének komplex fejlesztése
Közreműködő szervezet:
MAG Zrt. - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. 1539 Budapest, Postafiók 684.
Projekt helyszín:
4440 Tiszavasvári Kabay János utca 31
Igényelt támogatás:
104 098 785,- Ft
Projekt összköltség:
262 493 564,- Ft
Pályázat dátuma:
2011.04.11.

Projekt rövid összefoglalója

Jelen projekt keretében sor kerül a Járműszerelvényt Gyártó Zrt. Tiszavasváriban található telephelyének technológiai és infrastrukturális fejlesztésére. Beszerzésre kerülnek a korszerű működéshez elengedhetetlen műszaki berendezések, megtörténik a telephely infrastruktúrájának kiépítése, valamint egy új gyártócsarnok megépítése, megtörténnek az információtechnológiai fejlesztések, továbbá bevezetésre kerül a gyártáshoz kapcsolódó minőségirányítási rendszer.


A beruházás fotógalériájának megtekintéséhez kattintson ide.

Közreműködő szervezetek weboldalai:

A Járműszerelvényt Gyártó Zrt. 2010-ben a TÁMOP-2.3.3/A-09/2
pályázaton támogatást nyert.

Projekt adatok
Pályázat száma: TÁMOP-2.3.3/A-09/2-2009-0320
A projekt címe:
A Jármű Zrt TÁMOP-2.3.3/A pályázata
Közreműködő szervezet:
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Postacím: 1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület
Projekt helyszín:
1151 Budapest Fő út 63-65.
Igényelt támogatás:
39 119 336,- Ft

A projektről bővebb információért és a projekt fotógalériájának megtekintéséhez kattintson ide

Közreműködő szervezetek weboldalai:

A Járműszerelvényt Gyártó Zrt. 2009-ben a KMOP-1.2.1 pályázaton támogatást nyert.

Projekt adatok

Pályázat száma: KMOP-1.2.1-09/A-2009-0417
A projekt címe:
Járműszerelvényt Gyártó Zrt. technológiai fejlesztései
Közreműködő szervezet:
MAG Zrt. - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. 1539 Budapest, Postafiók 684.
Projekt helyszín:
1151 Budapest Fő út 63-65.
Igényelt támogatás:
14 219 078,- Ft
Projekt összköltség:
56 876 314,- Ft
Pályázat dátuma:
2009.05.26.

Projekt rövid összefoglalója:

     Vállalatunk több mint 40 éve foglalkozik vasútiszemélykocsi- és autóbusz-szerelvények előállításával; jól hasznosíthatógyakorlattal rendelkezik az alumínium-szerkezetek gyártásában. Termékeink közé tartoznaka poggyásztartó rendszerek, ablakok közúti és vasúti járművekhez, beszálló,átjáró, fülkeajtó és válaszfal rendszerek. Vállalatunk a főbb terméken kívülegyéb kiegészítő elemekkel is a vevők rendelkezésére áll: kapaszkodó fogantyúk,létrák, hulladékgyűjtők, hamutartók, légcsatornák, légbefújó rácsok, pohár éspalacktartók, melynek 75%-át külföldön értékesítjük. A cégnél alkalmazott főbbgyártási technológiák: gépi forgácsolás, forgács nélküli hidegalakítás(hajlítás, kivágás, mélyhúzás stb.), hegesztés (tompa-, illetve védőgázashegesztés), csiszolás, felületkezelés, szerelés. A fejlesztés keretébeneszközbeszerzést valósítunk meg, mely a főtevékenységünk végrehajtásában növelicégünk versenyképességét, elősegíti modernizációját, valamint hozzájárul ajövedelemteremtő képességünk növeléséhez, melyek által a vállalt árbevételnövekedést elérhetjük. A projekt keretében megvásárlásra kerül egy vízsugárvágóberendezés, egy szennyvízülepítő és szűrő berendezés és egy univerzálismarógép. A Jármű Zrt. az elmúlt években évi 25-30 millió forint értékben vásároltpartnereitől vízsugárvágó berendezéssel gyártott alkatrészeket. A beruházáselsődleges célja ezeknek a termékek saját gyártásának megoldása mivel akooperációban készült alkatrészek árai nagyon magasak és sok minőségi problémais felmerült az évek során. Másodlagos cél a jelenleg öntvényből igen magasköltségen előállított alkatrészek jövőben lemezalkatrészekkel történőkiváltása. Harmadlagos cél a gyors mintadarab gyártás megoldása. A technológiasajátságaiból adódóan gyorsan és egyszerűen lehet egyedi, illetve prototípusalkatrészeket legyártani lemezből, mivel nem szükséges egyedi szerszámokatkészíteni. Cégünk alapvetően csak alumínium anyag megmunkálását tervezi avízsugárvágó berendezéssel ezért a berendezés működése során keletkező iszaposszennyvíz a jelenlegi szabályozás szerint közvetlen a szennyvízhálózatbavezethető. Iszapos szennyvíz esetén a nem megfelelő lejtésű csövekben a szennyvízbőlaz iszap kiválhat, és dugulást okozhat, ezért tervezzük a szennyvízülepítő ésszűrő berendezés beiktatását a rendszerbe a saját és a közösségiszennyvízhálózat kímélése érdekében. Az univerzális marógépet az FSS típusúelhasználódott marógép kiváltására vásárolja meg cégünk, mely már nem alkalmasaz elvárt pontosságú munkavégzésre, ezáltal javítható a termékek minősége,valamint a termelékenység is. A marógép fémforgácsolására, ablakok,csomagtartók alumínium alkatrészeinek elkészítésére alkalmas, univerzálisjellegéből fakadóan flexibilisen állítható, ezáltal a marás minden módjaelvégezhetővé válik rajta. 

Közreműködő szervezetek weboldalai: