GINOP-1.2.1-16-2017-01010

A kedvezményezett neve: Jármű Zrt.

A projekt címe: Kapacitásfejlesztés a Jármű Zrt.-nél

2019.05.09

BEFEJEZŐDÖTT A JÁRMŰ ZRT. kapacitásfejlesztő BERUHÁZÁSA TISZAVASVÁRIBAN

2019.05.09-én befejeződött a kapacitásfejlesztő beruházásunk Tiszavasváriban.

Az ipari termelésbe az alábbi berendezésekből álló gyártósor került bevonásra:

1 db Egyedi kialakítású ipari robot (IGM-RTE 479-S)

1 db EmR-1604B CNC megmunkáló központ

1 db FLEN-FLEN_010 4 axes CNC megmunkáló központ (FOM)

2 db FLEN-FLEN_010 5 axes CNC megmunkáló központ (FOM)

1 db Automata ikertárcsás daraboló és vezérlő – BLITZ 65

1 db Egyedi kialakítású célgép speciális fúrások elvégzésére – FAF17

valamint informatikai beruházásként

1 db PowerEdge R740 Server és tartozékai támogatják az  Ipar 4.0-s törekvéseinket.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 200,99 millió forint európai uniós támogatás segítségével 401,98 millió forintos beruházás valósult meg.

A támogatás mértéke: 50%

A jelenlegi termékkör bővítésével, gyártási és beszállítói potenciálunkkal, piaci ismereteinkkel, a vevői igények kielégítésével, a projekt céljainak megvalósításával a termékspektrum bővítése, az expanzív exportértékesítés és jövedelemtermelő képesség növelése jött létre a Jármű Zrt-nél.

Sajtóközlemény

2018.10.24

MEGKEZDŐDÖTT A JÁRMŰ ZRT. kapacitásfejlesztő BERUHÁZÁSA TISZAVASVÁRIBAN

A  hosszadalmas közbeszerzési eljárás lefolytatása után, megkezdődött a gyártókapacitást növelő technológiai sor beszerzése és telepítése.

A gépek várhatóan 2019. év március – 2019. április hónapokban kerülnek telepítésre és üzembe helyezésre.

A fejlesztés növeli társaságunk versenyképességét, elősegíti modernizációját, valamint hozzájárul a jövedelemteremtő képességünk növeléséhez, melyek által a tervszerinti árbevétel-növekedést elérhetjük. A projekt során automatizált gyártó berendezés – ipari robot és tartozékai, megmunkáló központok, célgépek, daraboló gép kerülnek beszerzésre hatékony fémmegmunkálást és felületkezelést biztosítva társaságunknak. A termékpaletta új típusú ragasztott ablakcsaláddal és belső design elemekkel bővül, ezért termelő kapacitást kell növelni.

Társaságunk műszaki és gazdasági szakemberei közösen dolgoznak a működési hatékonyság növelése, a beruházások előkészítése és menedzselése érdekében.

Projektelőkészítés keretében, műszaki és gazdaságossági szempontokat figyelembe véve választottuk ki a kapacitásbővítést biztosító berendezéseket, gyártógépsort.

Gépipari fejlesztés valósul meg, a teljes technológiai sor bővül, az ipari robot berendezés a fémmegmunkálást, forgácsolást, felületmegmunkálást biztosítja a profilgyártás és öntvénmegmunkálások során az ablak és poggyásztartó gyártásban. Az új CNC megmunkáló központok, célgépek, daraboló gép az alumínium profilok mellett a rozsdamentes acélok megmunkálását is lehetővő teszik, amely kapacitás nem áll rendelkezésre a Jármű Zrt-nél. Beszállítói potenciálunk a fejlesztés eredményeképpen nő, feldolgozottsági fok javul. A berendezéssel megmunkált profilokkal és öntvényekkel komplex ülés és poggyásztartó rendszereket tudunk hatékonyabban beszállítani megrendelőinkhez. Termelési láncunk kibővül, teljes beépítési szortimentet szállíthatunk. Magyarországon egyedülálló módon tudunk a fejlesztés megvalósulásával hosszú és bonyolult formavilágú alumínium és rozsdamantes acél profilokat megmunkálni, speciális gyártási műveleteket megvalósítani. Az innovációs megoldással kiemelkedünk a beszállítói környezetből – a nemzetközi konkurenciánál nem alkalmaznak ipari gyártórobotot.

Gyáregységünk informatikai eszközparkja szerverrel és tartozékaival egészül ki a beruházással.

A meglévő irányítási és minőségbiztosítási rendszerek mellett a projekt során IPAR 4.0 megoldások alkalmazását valósítjuk meg.

 A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 200,99 millió forint európai uniós támogatás segítségével 401,98 millió forintos beruházás valósul meg.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 165 darab munkahelyet tud megőrizni, és további 20 darab új munkahelyet teremt.

 Sajtóközlemény

2019. március
 

A NYAK-ÉP Kft. megkezdte a termelő berendezések szállítását gyáregységünkbe.